Főoldal»Károlyi Zsuzsanna Nőszövetség

Károlyi Zsuzsanna Nőszövetség

Nőszövetségünk 1991-ben alakult újra és a Károlyi Zsuzsanna nevet vette fel, annak az asszonynak a nevét, aki fejedelemasszonya volt Erdélynek, méltó házastársa és segítője férjének, Bethlen Gábor erdélyi fejedelemnek.

A tagok száma 50 és 70 között mozgott, időközben sajnos többen elhunytak, az utánpótlás hiányos, ezért ezen az úton is kérjük asszonytestvéreinket, látogassák bizalommal összejöveteleinket.

Heti rendszerességgel vagyunk együtt: minden csütörtöki napon de. 10-tól nőszövetségi bibliaórán veszünk részt, és minden keddi napon reggel 8 órától, déli 12 óráig vagyunk jelen, amikor áhítattal kezdjük a napot az imateremben, utána pedig az alagsorban lévő teremben gyülekezünk. Ott különböző dolgokkal foglalatoskodunk: egyesek varrnak-horgolnak-kötnek, vagy olvasnak-beszélgetnek, ki-ki amit tud és szeret. Az elkészült kézimunkákat eladjuk vagy elajándékozzuk. A fő foglalatosságunkat, a szeretetszolgálatot is ezen a napon végezzük. Azoknak a testvéreinknek, akik tagjai az egyházközségünknek és a nyugdíjuk nem haladja meg a 700 lejt, havonta egy élelmiszercsomagot állítunk össze és adunk át ( olaj, cukor, liszt, száraztészta). Ezenkívül az olyan családokat is segítjük ezekkel az élelmiszerekkel, ahol több gyerek van, vagy a szülők valamelyike munkanélküli. 2012-ben 429 élelmiszercsomagot sikerült kiosztanunk. Ezért elsősorban Istennek adunk hálát, de köszönet illeti mindazokat is, akik segítségünkre voltak és vannak ebben a munkában.

Szoros kapcsolatban állunk egy lemgoi és bonni nőszövetséggel, akik adományaikkal sokat segítenek nekünk az élelmiszer megvásárlásában.

Időnként kultúr programokat is szerveztünk, ezeket az alkalmakat szeretnénk újra elindítani, ezért szeretettel várjuk az ötleteket, terveket.

Az évek folyamán 10 kirándulást sikerült megszerveznünk, sok magyarországi helyet látogattunk meg, eljutottunk Bécsig, és Kassán is jártunk.

Köszönjük Istennek, hogy eszközei lehetünk a szeretetszolgálatban és az Ő dicsőségére szeretnénk megtenni ezentúl is mindazt, ami emberi erővel lehetséges, hogy szorult helyzetben lévő testvéreinket istápoljuk.

 

 

 

 

 

Weblapterv: Csáki Dénes